espa banner

Ασφάλιση Συνταξιοδότησης

Αλλαγές και νέα δεδομένα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργούνται, με την ψήφιση νέων νόμων και ρυθμίσεων όπως ο πρόσφατος για το συνταξιοδοτικό.

Το μεγάλο «αγκάθι» που λέγεται συνταξιοδοτικό και που επί σειρά ετών κανείς δεν άγγιζε, αποτελεί πλέον βασικό αντικείμενο συζητήσεων σε όλα τα μελλοντικά σχέδια και υπολογισμούς του κράτους.

Οι πρώτες ουσιαστικές αλλαγές είναι ήδη γεγονός. Περισσότερο από όλους θίγουν τις ηλικιακές ομάδες των ατόμων που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να απασχολούνται στον εργασιακό τομέα ή έχουν λίγα χρόνια απασχόλησης σε αυτόν και έπεται συνέχεια!

Σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμοί όπως:

  • Σε πόσα χρόνια και με ποιο τρόπο θα συγκεντρώσει κάποιος τα απαιτούμενα ένσημα, με την ανεργία και την «μαύρη» εργασία να καλπάζουν ανεξέλεγκτα;
  • Για να συνεχίσουν τα ήδη ελλειμματικά ταμεία να πληρώνουν συντάξεις θα πρέπει να έχουν τις ανάλογες εισφορές. Που θα τις βρουν όταν οι εργαζόμενοι συνεχώς μειώνονται, είτε λόγω ανεργίας, υπογεννητικότητας, μαύρης εργασίας, εισφοροδιαφυγής και αδυναμίας κρατικής χρηματοδότησης;
  • Πόσα χρόνια μπορούν τα ταμεία να αντέξουν να πληρώνουν συντάξεις σε ένα γερασμένο πληθυσμό, όπου οι συνταξιούχοι συνεχώς αυξάνονται, ο μέσος όρος ηλικίας άρα η διάρκεια καταβολής των συντάξεων αυξάνει, αλλά οι εργαζόμενοι και οι εισφορές που απαιτούνται για τα παραπάνω μειώνονται;

απασχολούν κάθε νέο άνθρωπο που ζει και εργάζεται ή φιλοδοξεί να εργαστεί στη χώρα αυτή.

Η λύση υπάρχει και εναπομένει σε εμάς να αποφασίσουμε αν θα παραμείνουμε θεατές στο έργο ή θα λάβουμε ενεργό ρόλο σήμερα που μπορούμε.

Η λύση της Ιδιωτικής Ασφάλισης συνταξιοδότησης αποτέλεσε την πιο άμεση, αξιόπιστη και επιτυχημένη λύση σε πολλές χώρες του κόσμου που αντιμετώπισαν νωρίτερα, παρόμοια προβλήματα με εμάς.

Στη χώρα μας η αξιοπιστία του θεσμού καθώς και των ασφαλιστικών εταιριών ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια με την ψήφιση νέων νόμων, την δημιουργία του εγγυητικού κεφαλαίου για τον κλάδο ζωής που δεν υπήρχε, την ανάληψη της εποπτείας από την Τράπεζα της Ελλάδας και την επιβολή νέων αυστηρότερων κανόνων ελέγχου και εποπτείας.

Πλεονεκτήματά της ιδιωτικής ασφάλισης συνταξιοδότησης:

  • Ο ασφαλισμένος μπορεί να ορίσει ο ίδιος και να «κλειδώσει» από σήμερα την ημερομηνία συνταξιοδότησής του, το ύψος της μηνιαίας σύνταξής του, το ύψος των εισφορών που θα καταβάλει και την διάρκεια καταβολής της σύνταξης.
  • Επιλογή στο τρόπο επένδυσης των χρημάτων σε προγράμματα εγγυημένης απόδοσης και συμμετοχής σε τυχόν υψηλότερες αποδόσεις των επενδύσεων ή σε προγράμματα που στηρίζονται στις αποδόσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων (προγράμματα Unit Linked).
  • Επιλογή του τρόπου καταβολής των ασφαλίστρων α) σε δόσεις (μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες ή ετήσιες) καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, β)με εφάπαξ καταβολή στην αρχή του προγράμματος και χωρίς καμία άλλη καταβολή μέχρι την έναρξη της συνταξιοδότησής του.
  • Δυνατότητα επιλογής μεταβίβασης της σύνταξής του.
  • Δυνατότητα επιλογής καταβολής μέρους ή όλου του λογαριασμού σε εφάπαξ.

Ιδιωτική Σύνταξη ΣΗΜΕΡΑ!

Η ανταποδοτικότητα ενός προγράμματος ιδιωτικής σύνταξης εξαρτάται μεν από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προγράμματος της κάθε εταιρίας, αλλά πάντα και ανεξάρτητα από την εταιρία, από την διάρκεια του προγράμματος.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ!

Εκτός των άλλων, οι αναμενόμενες αλλαγές στους Πίνακες Θνησιμότητας και στο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο θα σημάνουν ακριβότερη εγγυημένη σύνταξη σε σχέση με τις υπάρχουσες, άρα καθιστούν ιδανική τη χρονική στιγμή για την αγορά ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος.

Αρμόδια Στελέχη

Γιάννης Παππάς

Γιάννης Παππάς

Διευθυντής Κλάδου Ζωής jpappas@megabrokers.gr
Ζωή Μακρή

Ζωή Μακρή

Υποστήριξη Κλάδου Ζωής kladoszois@megabrokers.gr
Ζωή Μακρή

Ζωή Μακρή

Υποστήριξη Κλάδου Ζωής kladoszois@megabrokers.gr
Ζωή Μακρή

Ζωή Μακρή

Υποστήριξη Κλάδου Ζωής kladoszois@megabrokers.gr
Ζωή Μακρή

Ζωή Μακρή

Υποστήριξη Κλάδου Ζωής kladoszois@megabrokers.gr

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mysqli' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: